Україна веде контрнаступ з метою створення хаосу в глибокому тилу російських окупантів. 

Про це повідомляє радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв’ю The Guardian.

"Наша стратегія - знищити логістику, лінії постачання, склади боєприпасів та інші об'єкти військової інфраструктури. Це створює хаос в їх силах", - сказав він.

За його словами, протягом найближчих двох-трьох місяців можуть бути нові атаки, подібні до таємничих ударів у вівторок по залізничному вузлу та авіабазі в Криму, а також минулого тижня по російських військових літаках на аеродромі Саки на півострові .
Подоляк додав, що за допомогою ракет великої дальності, поставлених Заходом, Україна сподівається послабити сили окупантів завдяки "відсутності поставок і відсутності боєприпасів".
"Тож Росія начебто навчила всіх, що для контрнаступу потрібна величезна кількість живої сили, як гігантський кулак, і потрібно йти лише в одному напрямку, але український контрнаступ виглядає зовсім інакше. Ми не використовуємо тактику 60-70-х років, минулого століття", - пояснив Подоляк. 

Радника керівника Офісу президента припустив, що напад на авіабазу Новофедорівці минулого тижня міг бути справою рук партизанів. Однак він відкинув будь-які припущення, що це міг бути нещасний випадок, як відразу ж після цього припустила Москва. Подоляк сказав, що у росіян була "інша фізика", якщо вони вважали, що вибухи сталися через те, що викинуті сигарети призвели до вибуху складів боєприпасів.
"Звичайно, я згоден з Міноборони Росії, яке прогнозує більше подібних інцидентів в найближчі два-три місяці. Я думаю, що ми могли б побачити більше таких випадків", - сказав Подоляк.