Як повідомляють в Луганській ОВА, на окупованих територіях у людей суттєві проблеми з доступом до медичних послуг та ліків.

“Дві аптеки відкрили в Сєверодонецьку, але там немає навіть первинного набору медикаментів. Можна замовити ліки, їх привозять з Луганська, але ціна у два рази вища”, - говорить Артем Лисогор, керівник Луганської ОВА.

Люди вимушені їздити в інші міста або в Росію, аби придбати критичні для здоров’я ліки.

Тим часом підконтрольні росії медіа повідомляють про те, що на новоокупованих територіях росіяни відкрили понад дві тисячі аптек. Окрім того, були оновлені всі      автомобілі швидкої допомоги.

“Про виклик карети швидкої допомоги можна забути. Були випадки, коли людина померла, не дочекавшись медиків”, - каже Роман Власенко, начальник Сєвєродонецької РВА.

Аналогічна ситуація і з місцевими лікарнями, - говорить керівник Луганської ОВА.

“При травмуванні чи пораненні громадяни, які перебувають на окупованій території у 40-50 км від лінії фронту, отримати допомогу не можуть. Багато лікарень зруйновано внаслідок ворожого обстрілу, а ті, що залишилися неушкодженими, підлаштовані під потреби російських військових. Працюють там лікарі, привезені з росії або з територій колишньої ОРДЛО”, — зазначає Артем Лисогор.