Росіяни зумисно обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені.

Про це у Фейсбуці повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Збройні сили Російської Федерації здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка Донецької області, де утримувалися, в тому числі, і українські полонені", - йдеться у повідомленні.

У Генштабі зазначили, що російські загарбники переслідували щонайменше дві цілі - звинуватити Україну у скоєнні "воєнних злочинів", а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування ЗС РФ.

Наразі наслідки обстрілу уточнюються.

У Генеральному штабі наголосили, що за інформацією командувача Ракетних військ і артилерії командування Сухопутних військ ЗСУ, по району населеного пункту Оленівка Збройні сили України ракетних і артилерійських ударів не завдавали.

"Ракетні війська і артилерія ЗСУ, завдяки отриманій від країн-партнерів високоточній зброї, завдають винятково точних ударів тільки по військових російських об'єктах. Збройні сили України в повному обсязі неухильно дотримуються принципів та виконують норми міжнародного гуманітарного права, ніколи не вели та не ведуть обстріл цивільної інфраструктури, тим більше місць, де, ймовірно, утримують військовополонених побратимів", - йдеться у повідомленні.

У Генштабі додали, що ворог продовжує свої пропагандистські методи ведення інформаційної війни з метою звинувачення ЗСУ в обстрілах цивільної інфраструктури та населення, приховуючи цим власні підступні дії. Відтак такі заяви про нібито обстріли цивільної інфраструктури та населення з боку ЗСУ є відвертою брехнею та провокацією, відповідальність за яку несе Росія.