На сьогодні російські війська можуть підтримувати лише дві значні наступальні операції в Україні: одна – спроба захопити Сіверськ, інша – наступ на Бахмут. 

Про це заявив Інститут вивчення війни (ISW). 

Російські війська виділили достатньо ресурсів для проведення майже щоденних наземних атак та захоплення території в напрямках Сіверська та Бахмута, але не змогли підтримувати такий самий темп наступу або досягти аналогічних територіальних завоювань в інших місцях в Україні.

"З моменту закінчення оперативної паузи, 16 липня, наступальні операції, які можуть проводити російські війська, зосереджені на русі до Сіверська з боку Верхньокам'янки й Білогорівки та на Бахмут – від Новолуганського і Вуглегірської ТЕЦ", - зазначили експерти.

На думку експертів ISW, російський наступ, найімовірніше, досягне кульмінації до того, як будуть захоплені будь-які інші великі міські райони України. 

Повідомляється, що окупанти без успіху намагалися атакувати Верхньокам'янське (приблизно за 8 км на схід від Сіверська) з північного сходу.

Російські війська продовжували атакувати населені пункти на південний схід і північний схід від Бахмута і 27 липня досягли обмежених територіальних успіхів.